Skip to content

Update: schoolmeubilair verdeeld over drie scholen in Suriname

Wij zijn verheugd te melden dat het gedoneerde schoolmeubilair uit Den Haag inmiddels is verdeeld over drie scholen in Suriname. Deze scholen hadden om verschillende redenen geen meubilair, waardoor de leerlingen al twee jaar tijdens de lessen op de grond moesten zitten.

Eén van deze scholen is de Albert Abiaschool in het binnenland. Dankzij de donatie van basisschool De Ark in Den Haag, de inspanningen van ons team en de directeur van de scholenkoepel RKBO* Annie Baidjnath Panday hebben de leerlingen nu eindelijk de mogelijkheid om aan tafels en stoelen te zitten tijdens hun lessen.

De scholen en kinderen zijn ontzettend dankbaar en blij met het nieuwe meubilair. Het was hartverwarmend om te zien hoe de leerlingen van De Ark hielpen met het verhuizen van het meubilair naar de gymzaal in Den Haag en de leerlingen in Suriname hielpen met verhuizen van de meubels van de boot naar de klaslokalen. Hun enthousiasme en blijdschap bevestigen de impact van deze donatie.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succesverhaal. Jullie inzet maakt een wereld van verschil! 

*Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs

Nieuwe zaadjes geplant voor toekomstige donaties?

Tijdens een bezoek aan Nederland is mevrouw Baidjnath Panday op bezoek geweest bij basisschool De Ark in Den Haag. Zij sprak daar met de directeur, Nicoline Visscher, én met kinderen uit groep 6. De kinderen uit groep 6 waren heel blij dat de kinderen in Suriname nu gebruik kunnen maken van hun meubels en willen zich ook inzetten om meer meubels naar Suriname te sturen. 

De directeur van basisschool de Ark gaat dan ook verder onderzoeken of er meer scholen zijn in Nederland die hun oude meubilair nieuw leven willen inblazen in Suriname. Mevrouw Baidjnath Panday kent namelijk nog genoeg scholen die dit heel hard kunnen gebruiken. Laten we hopen dat dit succesverhaal alleen nog maar meer winnaars zal kennen en wij nog meer kinderen in Suriname een betere leeromgeving kunnen bieden. 

meer Generation Healtwhise nieuws

Een kort verslag: waar staan we nu?

Een kort verslag: waar staan we nu?

Sinds de oprichting in juni 2023 is Generation HealthWise hard aan de weg aan het timmeren om onze ambitieuze doelen…
Update: schoolmeubilair verdeeld over drie scholen in Suriname

Update: schoolmeubilair verdeeld over drie scholen in Suriname

Wij zijn verheugd te melden dat het gedoneerde schoolmeubilair uit Den Haag inmiddels is verdeeld over drie scholen in Suriname.…
Team HealthWise in Suriname

Team HealthWise in Suriname

In april hebben Pranobe Oemrawsingh en Vishnu Bipat de eerste stappen gezet voor het Generation HealthWise project in Suriname. Tijdens…