Skip to content

Onze Aanpak

onze aanpak

Kennis is de sleutel voor verandering, maar het wordt pas echt zinvol als we het ondersteunen met actie. Bij Generation HealthWise geloven we in de kracht van kennis over gezonde voeding en levensstijl. We gaan verder door deze kennis te koppelen aan actieve evenementen, workshops en gemeenschapsprojecten. Zo inspireren we niet alleen verandering in denken, maar moedigen we ook actie aan.

Het Generation HealthWise project omvat drie bouwstenen: educatie, evenementen en gemeenschapsprojecten.

educatie

educatie

We maken les materialen om duidelijke en goed begrijpelijke informatie te bieden over gezonde voeding en levensstijl aan kinderen, ouders en gemeenschappen.

We werken actief samen met lokale partners zoals scholen, lokale radio- en televisiezenders om deze informatie te verspreiden.

Verder blijft deze informatie beschikbaar via online media en een toegankelijke online bibliotheek voor kinderen en ouders.

Evenementen

We organiseren workshops over budget en voeding in scholen en gemeenschapscentra, en we organiseren ook kookdemonstraties.

We zetten sportactiviteiten op voor gezinnen, zodat ze samen kunnen deelnemen aan sportprogramma’s. Dit helpt mensen te begrijpen waarom een gezonde levensstijl belangrijk is en moedigt gezonde veranderingen aan.

We delen informatie over gezonde voeding en levensstijl tijdens lokale evenementen.

Gemeenschaps- projecten

We geven trainingen over tuinieren aan kinderen en gezinnen, zodat ze hun eigen moestuin kunnen beginnen en onderhouden. Dit helpt hen om zelf gezond voedsel te verbouwen. We voorzien gezinnen van de benodigde gereedschappen en zaden als ze beschikbare grond hebben.

We ondersteunen ook:

School- en buurttuinen waar gezinnen groenten en fruit kunnen verbouwen zodat verse en voedzame voeding beschikbaar is en blijft.

De aanleg van speeltuinen en sportvelden in de gemeenschap, zodat gezinnen samen actief kunnen zijn.