Skip to content

Een kort verslag: waar staan we nu?

Sinds de oprichting in juni 2023 is Generation HealthWise hard aan de weg aan het timmeren om onze ambitieuze doelen te realiseren. Het project, ontwikkeld door onder andere dr. Pranobe Oemrawsingh, werd met enthousiasme geadopteerd door de Rotary Club The Hague Metropolitan. Dit markeerde het begin van een spannende reis vol mogelijkheden en positieve veranderingen.

Ontwikkeling en Kick-Off

Gedurende de zomer van 2023 hebben we intensief gewerkt aan het uitwerken van de kaders van ons plan. Dit zorgvuldige werk culmineerde in een succesvolle officiële kick-off op 5 oktober 2023, gehouden op de Surinaamse Ambassade in Den Haag. Dit evenement markeerde een belangrijke mijlpaal voor Generation HealthWise en gaf ons een solide basis om verder te bouwen.

Fundraising en opbrengsten

Onze inspanningen om fondsen te werven zijn niet onopgemerkt gebleven. Dankzij verschillende fundraising evenementen hebben we tot nu toe een indrukwekkend bedrag van 30.000 euro opgehaald (saldo per 1 juni 2024). Deze fondsen zijn cruciaal voor de voortgang en uitvoering van onze projecten.

Het einde is echter nog niet in zicht. Op 8 juni 2024 staat ons jaarlijkse Rotary Gala gepland. Dit evenement belooft een spectaculaire avond te worden, waarin we hopen nog meer fondsen te werven om onze doelen te realiseren. Voor meer informatie over dit evenement kunt u terecht op www.rcthm.org of bekijk de uitnodiging onder het kopje Evenementen op onze website.

Bezoek aan Suriname

In april 2024 hebben initiatiefnemers Pranobe Oemrawsingh en Vishnu Bipat – onbezoldigd en op eigen kosten – een bezoek gebracht aan Suriname. Tijdens deze reis hebben ze de uitvoering van het project lokaal besproken en een projectteam aangesteld dat verantwoordelijk zal zijn voor de lokale uitvoering. Meer weten? Neem dan een wat uitgebreider kijkje op onze website en bekijk onze socials.  

Toekomstige Plannen

Na 8 juni 2024 zal het Rotary jaar formeel eindigen, maar de betrokkenheid en inzet van de Rotary Club houdt hier niet op. De Rotary Club blijft ook na 8 juni betrokken en zal zorgdragen voor de adequate besteding van de opgehaalde gelden. Team Generation HealthWise gaat uiteraard door, ook met betrokkenheid van de Rotary Club. Binnenkort zal de Stichting Generation HealthWise Foundation worden opgericht. Onder de vlag van deze stichting zullen de activiteiten worden voortgezet. De stichting zal ook fundraising events organiseren en zal de uitvoering van het project verder ondersteunen.

Daarnaast zijn we benaderd door overheden en organisaties uit andere gebieden, waaronder Nederland, om de Generation HealthWise-methodiek daar uit te rollen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Generation HealthWise-methodiek bijdraagt aan bewustwording en een gezonde levensstijl van jonge kinderen, wat maakt dat zij op latere leeftijd ook gezonder zullen zijn.

Uw Steun is Belangrijk

Bij vragen staan wij voor u klaar. U bent van harte uitgenodigd om bij te dragen aan onze activiteiten en daarbij een steentje bij te dragen aan de gezondheid van de toekomstige generatie. Samen kunnen we een verschil maken!

meer Generation Healtwhise nieuws

Een kort verslag: waar staan we nu?

Een kort verslag: waar staan we nu?

Sinds de oprichting in juni 2023 is Generation HealthWise hard aan de weg aan het timmeren om onze ambitieuze doelen…
Update: schoolmeubilair verdeeld over drie scholen in Suriname

Update: schoolmeubilair verdeeld over drie scholen in Suriname

Wij zijn verheugd te melden dat het gedoneerde schoolmeubilair uit Den Haag inmiddels is verdeeld over drie scholen in Suriname.…
Team HealthWise in Suriname

Team HealthWise in Suriname

In april hebben Pranobe Oemrawsingh en Vishnu Bipat de eerste stappen gezet voor het Generation HealthWise project in Suriname. Tijdens…